alt
 

 

Jan Bochmann werd 1972 in Karl-Marx-Stadt in de toenmalige DDR geboren. Vanaf 1993 tot 2000 studeerde hij bouwkunde aan de TU Dresden in Duitsland en in 1997 volgde hij een semester als gaststudent aan de Tampere University of Technology in Finland. Tijdens zijn studie liep hij stage bij diverse aannemers en architectenbureaus in Chemnitz, Dresden en Berlijn.

Sinds 2001 woont en werkt Jan in Nederland. Hier was hij aanvankelijk twee jaar in dienst bij Baneke van der Hoeven Architecten in Amsterdam. Vanaf 2003 tot 2006 werkte hij als ontwerper voor Claus en Kaan Architecten in Rotterdam en Amsterdam en werd daarna projectleider bij Dittmar Architecten in Amsterdam.

Vanaf 2009 werkt Jan als zelfstandige architect. Hij was van 2009 tot 2012 bureaupartner van Dittmar Bochmann Architecten en heeft in 2012 het bureau Jan Bochmann Architecten opgericht.

Naast het bureau is Jan Bochmann werkzaam in het architectuuronderwijs. Hij was in de afgelopen jaren gastdocent op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, deeltijddocent in het Jan des Bouvrie College in Amsterdam en projectbegeleider voor de stichting Creative Urbans. Regelmatig geeft hij architectuurrondleidingen in Amsterdam.