Jan Bochmann Architecten is een ontwerpbureau voor architectuur, interieur en stedenbouw. Het bureau is gevestigd op het KNSM eiland in Amsterdam.

Wij werken aan een breed spectrum aan opdrachten, variŽrend van grotere seriematige woningbouwprojecten of bijzondere publieksgebouwen tot aan individuele woonhuizen of kleinere verbouwingen.

Daarnaast zijn wij betrokken bij het hergebruik van bestaande woon- of kantoorgebouwen. Ons ontwerp voor de transformatie van naoorlogse portieketageflats in Kanaleneiland in Utrecht ontving in 2010 de 1e prijs bij de internationale prijsvraag Europan 10.

Naast de bouwkundige uitwerking van concrete projecten onderzoeken we graag de mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen aan de hand van haalbaarheidsstudies. Ook werkt het bureau op eigen initiatief en vanuit een grote belangstelling voor het vak aan diverse ontwerponderzoeken en nemen we deel aan nationale en internationale ontwerpprijsvragen. Naast het bureau werkt Jan Bochmann als gastdocent in het architectuuronderwijs.