In het Homeruskwartier wordt particuliere opdrachtgeverschap voor doelgroepen met een modaal inkomen gestimuleerd. De tussenwoningen van 5.4 m en 6.0 m moeten realiseerbaar zijn binnen het budget van 126.500 € incl. BTW. De drie ontworpen tussenwoningen het herenhuis, de gezinswoning en de terraswoning hebben elk een bijzondere ruimtelijke kwaliteit.

De woonkamer van het 5.4 m brede herenhuis heeft een dubbel hoge eetplek achter de voorgevel. In de op het eerste gezicht eenvoudige gevel ontstaat subtiliteit door veranderende raamproporties en details. Zoals bij Amsterdamse grachtenpanden uit de 17e eeuw worden de raamopeningen van beneden naar boven steeds kleiner. Dit effect wordt verder versterkt door steeds smallere kozijnprofielen. Een fijne textuur in het metselwerk ontstaat door het om en om toepassen van gladde en ruwe bakstenen in dezelfde kleur.
 
De gezinswoning biedt binnen het budget de maximale oppervlakte en maximaal zes slaapkamers. Bij de terraswoning daartegen wordt een groot dakterras gerealiseerd en zijn toekomstige uitbreidingen op de tweede verdieping mogelijk. Ook bij deze twee woningen kan een vide worden toegepast.
 
Klik hier voor de website van "Ik bouw betaalbaar in Almere".

Ik bouw betaalbaar / Almere / 2010

Opdrachtgever

Particulier

 

Ontwerp

Dittmar Bochmann Architecten

 

Projectarchitect

Jan Bochmann

 

1 2 3 4 5 6 7 Info PDF