De eigenaren van een jaren 30 hoekwoning in Bloemendaal wensten de bestaande keuken te vervangen en uit te breiden. Door de voormalige garage bij de woning te trekken kon een royale eetkeuken met een ruime bijkeuken worden gerealiseerd.

In de vernieuwde eetkeuken zorgt een 3,5 m lang bovenlicht boven de eettafel in combinatie met dubbele openslaande tuindeuren voor een maximum aan daglicht. De sfeer in deze ruimte veranderd continue met de veranderende weersomstandigheden buiten. In de keuken zelf kan een grote schuifdeur open worden gezet door deze deur in de wand te laten verdwijnen. Aan de buitenzijde van deze schuifdeur doet de voormalige houten garagedeur met een glasstrook dienst als gevelluik. Deze luik kan worden gesloten om inzicht vanaf de straat te beperken.


De keuken zelf is als rondom doorlopend meubel volledig geļntegreerd in de ruimte. De toegangsdeur van de eetruimte naar de bijkeuken werd als onderdeel van de kastenwand onzichtbaar weggewerkt. Een zorgvuldige detaillering van de keukenmeubels met hoeken op verstek, gedeeltelijk greeploze kastdeuren en een hoogglanzende afwerking dragen bij aan de moderne en lichte uitstraling van de vernieuwde ruimte.

Eetkeuken / Bloemendaal / 2015

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Frank Bart, Middenbeemster

Interieurbouw
Joro, Purmerend
 
1 2 3 4 5 Info PDF