De oude twee-onder-een-kap-woning aan de Hendrik Soeteboomstraat was grondig aan vernieuwing toe. De nieuwe eigenaar wenste deze kleine woning maximaal uit te breiden. Rekening houdend met de regelgeving werd een getrapte uitbouw aan de achterzijde ontworpen waardoor een volwaardige gezinswoning kon worden gecreŽerd.

De uitbreiding onderscheidt zich als eigentijds ontworpen volume van de oude woning en is als een moderne toevoeging duidelijk herkenbaar gemaakt. De afwerking van de nieuwbouw met Frakť geveldelen en kozijnen sluit aan bij het karakter van de tuin en de bijgebouwen. Alle houten elementen in de gevel zijn onbehandeld en zullen in de loop der tijd op een natuurlijke manier vergrijzen.

In het nieuwe bouwdeel werd op de begane grond een verrassend hoge en lichte eetkeuken gerealiseerd. Deze ruimte staat door middel van dubbele schuifdeuren in open verbinding met de zitkamer aan de voorzijde. In de zomer kunnen de vouwkozijnen van de eetkeuken volledig open worden gezet. Op de verdieping is een van de ramen in de zijgevel voorzien van een opvallende verticale schuifluik. Vanwege het grote gewicht van deze luik werd aan de binnenzijde een zichtbaar contragewicht met katrollen geplaatst.

Hendrik Soeteboomstraat / Amsterdam / 2018

Oplevering
November 2018

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Ros Bouw, Nieuwkoop

Fotografie
Marcel van der Burg

1 2 3 4 5 Info PDF