Het nieuwe appartementengebouw aan het Lindenplein in Ter Aar vormt met zijn symmetrische voorgevel een duidelijk eindpunt van het bestaande winkelcentrum. De ca. 1.900 m≤ aan commerciŽle ruimtes zijn een goede aanvulling op het beperkte winkelaanbod rondom het Lindenplein.

De 15 startersappartementen bovenop de commerciŽle ruimtes worden door een korte inpandige galerij ontsloten en zijn op het Lindenplein en het zuiden georiŽnteerd. Aan de oostzijde daarentegen zijn boven een discountsupermarkt drie grote appartementen en vijf ruime maisonnettes gerealiseerd. De maisonnettes zijn voorzien van een balkon en een royaal dakterras met een uniek uitzicht over het Aarkanaal en de weidse landschap daarachter.

Om voldoende parkeerplaatsen te kunnen realiseren werd het parkeerterrein voor de bewoners op de eerste verdieping bovenop de winkelplint geplaatst. Hier zijn ook de individuele bergingen en een drietal individuele dakterrassen gelegen.

De schaal van het relatief grote appartementencomplex wordt gerelativeerd door een gedifferentieerde volumeopbouw en de lichte kleuren van het metselwerk, de houten kozijnen en stalen balustrades.

Lindenplein / Ter Aar / 2013

Opdrachtgever
Lithos Bouw & Ontwikkeling

Ontwerp
Dittmar Bochmann Architecten
Projectarchitect
Jan Bochmann

Technische uitwerking
Van Overbeek & Partners
1 2 3 4 5 6 7 Info PDF