Eind 2014 is het nieuwe winkelcentrum in Waddinxveen geopend. De achterzijde van het door ons ontworpen bouwblok wordt gevormd door speciale twee-onder-een kapwoningen. Het kleinschalige karakter van deze woningen vormt een vanzelfsprekende overgang van het winkelcentrum naar de woonbuurt daarnaast. Deze tien woningen zijn als herenhuizen ontworpen en worden met voetgangersbruggen via het kanaal ontsloten.

Op de begane grond is elke woning voorzien van een inpandige garage welke vanuit de collectieve parkeergarage bereikbaar is. De woningen hebben drie dakterrassen op verschillende niveaus. De woonkamer en de keuken bevinden zich op de eerste verdieping. Deze verdieping heef een uitzonderlijke plafondhoogte van 3,40 m. Op de overige bouwlagen is de woning voorzien van vier slaap- of werkkamers en royale bergruimtes.

De dakvorm van deze kanaalwoningen refereert aan traditionele en landelijke gebouwen. In de uitwerking werd echter ook veel aandacht besteedt aan moderne details. De daken zijn zonder overstekken en met geļntegreerde dakgoten en hemelwaterafvoeren uitgevoerd. De strakke en robuuste uitstraling wordt verder versterkt door de extra diepe raamneggen en rollagen in het metselwerk.

 

Herenhuizen / Waddinxveen / 2014

Opdrachtgever
ASR Vastgoed Ontwikkeling

Aannemer
Bouwcombinatie Hurks Slokker

Ontwerp
Dittmar Bochmann Architecten

Projectarchitecten
Jan Dittmar en Jan Bochmann

1 2 3 4 5 Info PDF