In Nederland worden steeds meer individuele zelfbouwkavels verkocht. Het realiseren van sterk uiteenlopende ontwerpen naast elkaar levert echter in de meeste situaties geen overtuigend straatbeeld op. Wij hebben daarom een modulair ontwerp uitgewerkt dat zowel een maximum aan individualiteit toelaat als ook een sterke onderlinge samenhang mogelijk maakt.

“Zo wil ik wonen” geeft een ruime keuze aan woonoppervlakte en indelingsvarianten. Naast de klassieke eengezinswoning met een maximum aan slaapkamers kan ook worden gekozen voor vides, woon-werk woningen of beneden-boven woningen. Een staalskelet in de gevel reflecteert de gekozen indeling. De gevelelementen zelf bestaan voornamelijk uit verdiepingshoge ramen om een maximum aan daglicht te waarborgen. Daarnaast kunnen kopers kiezen uit speciale elementen zoals luifels, erkers, loggia’s, Franse balkons, dakterrassen en pergola’s.

Het bouwsysteem is zeer geschikt voor het ontwikkelen van eengezinswoningen in collectief-particulier opdrachtgeverschap (CPO) of in mede-opdrachtgeverschap (MO). Naar verwachting levert de toepassing van het bouwsysteem met collectief heiwerk en gedeelde funderingsbalken een interessante kostenbesparing voor de individuele koper op, waardoor buitengewoon hoogwaardige architectuur mogelijk wordt gemaakt.

Zo wil ik wonen / Eigen initiatief / 2015

Eigen initiatief

1 2 3 4 5 6 Info PDF