Op de locatie van een voormalige school in Amsterdam Zuid-Oost heeft de gemeente 20 zelfbouwkavels voor de bouw van individuele eengezinswoningen uitgegeven. Ons bureau heeft een bouwgroep van 10 kaveleigenaren begeleidt en de ontwerpen uitgewerkt. Deze woningen worden door aannemingsbedrijf Lokhorst Bouw gerealiseerd. De uitvoering start in september 2018 en de woningen zullen in het tweede kwartaal van 2019 worden opgeleverd.

De 10 woningen zijn op maat ontworpen en afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige bewoners. In de indeling en het gevelontwerp verschillen alle woningen dan ook van elkaar. De in de gevel toegepaste materialen en kleuren zijn zorgvuldig gekozen zo dat er een divers en aantrekkelijk straatbeeld ontstaat.

Tegelijkertijd is er gezocht naar een goede balans tussen variŽrende en repeterende elementen. De woningen worden in hetzelfde bouwsysteem in prefab beton uitgevoerd en daar waar mogelijk worden gecombineerde heipalen en funderingen toegepast. Alle gevels zijn uitgewerkt in metselwerk, kunststof kozijnen en hardstenen raamdorpels in diverse kleuren. Dankzij deze werkwijze kunnen de woningen voor een bijzonder aantrekkelijke bouwprijs worden gerealiseerd.

Dubbelink / Amsterdam / 2018

Opdrachtgevers
Particulieren

Aannemer
Lokhorst Bouw, Velsen-Noord

1 2 3 4 5 Info