Op een zelfbouwkavel in Almere-Poort is een uitzonderlijk ruime en lichte tussenwoning gerealiseerd. Deze woning maakt optimaal gebruik van de bijzondere ligging. Aan de straatzijde is een riante voortuin aanwezig en aan de achterzijde grenst deze 7 m brede woning direct aan de Hectorsingel. Om deze twee kwaliteiten te combineren zijn de keuken aan de tuinzijde en de woonkamer aan de gracht als een grote samenhangende leefruimte vormgegeven. 

In de woonkamer ontstaat een bijzondere ruimtelijkheid door de grote vide en de dubbelhoge pui met uitzicht op de Hectorsingel en de bebouwing aan de overkant. Boven het water is een zwevend terras van 3 x 6 meter gerealiseerd. 

Op de verdiepingen zijn een gastenverblijf, een open werkruimte, drie slaapkamers en de badkamer gelegen. Deze ruimtes zijn bereikbaar via twee rechte, houten trappen. Omdat de twee rechte trappen in het verlengde van elkaar liggen ontstaat een mooie lange zichtlijn door de woning heen.

Hectorsingel / Almere / 2017

Opdrachtgever
Particulier


Aannemer
Van Pijkeren Bouw, Ommen

Fotografie
Marcel van der Burg