In de afgelopen jaren werd het Centrumeiland als nieuwe uitbreiding van IJburg aangelegd. Op dit eiland zullen voornamelijk individuele zelfbouwwoningen en bouwprojecten van bouwgroepen worden gerealiseerd. 

De eerste zelfbouwkavels in blok 14 zijn in 2018 verkocht. Ons bureau begeleidt een aantal kaveleigenaren bij het ontwerp en de uitvoering van hun eengezinswoningen in dit bouwblok. Deze woningen zijn zes meter breed en kunnen een hoogte van maximaal zeventien meter hebben. De woningen zijn individueel vormgegeven geheel volgens de woonwensen van de toekomstige bewoners. Alle woningen worden voorzien van grote raamopeningen en van hoogwaardige afwerkingen in het interieur. Bij sommige woningen worden inpandige garages, dakterrassen, balkons, erkers, serres, kassen op het dak, en groene gevels uitgewerkt.

De vijf woningen worden als energieneutrale of nul-op-de-meter woningen uitgewerkt. Daarnaast wordt de regenwateropvang op eigen kavel gerealiseerd en wordt rekening gehouden met het toepassen van duurzame materialen en met de principes van het natuurinclusief bouwen. De woningen zullen in 2019 in aanbouw worden genomen.

 

Centrumeiland / Amsterdam / 2018

Start bouw
2019

Opdrachtgevers

Particulieren


Ontwerp en uitwerking
Jan Bochmann Architecten
i.s.m. Karel van Eijken

1 2 3 4 5 6 7 Info PDF