In de afgelopen jaren zijn de bouwkosten enorm gestegen en voor zelfbouwers wordt het steeds moelijker om hun woning binnen budget te realiseren. Daarom heeft ons bureau in samenwerking met aannemingsbedrijf BD Nieuwbouw een conceptwoning ontwikkeld waarbij de bouwprijzen, de bijkomende kosten en de planning al vanaf het begin helder zijn. Zo kunnen duidelijke keuzes worden gemaakt en kan het ontwerp vroegtijdig worden bijgesteld mocht dat nodig zijn.

De IJlandwoning is als een lichte en ruime eengezinswoning ontworpen. In de basis beschikt deze woning over vijf slaapkamers, twee badkamers, een riante zitkamer en een grote woonkeuken. Deze woning heeft een gebruiksoppervlakte van 206 m. De koper kan een keuze maken uit een aantal opties om deze woning naar eigen smaak en binnen zijn financiŽle mogelijkheden aan te passen of uit te breiden. Zo kan een balkon of dakterras worden toegevoegd, een vide worden uitgewerkt of een uitbouw en een studio in de tuin worden gerealiseerd. De gevels worden met een duurzame en onderhoudsvrije beplating of in hout, stucwerk of metselwerk afgewerkt.

Vooruitlopend op de Nederlandse wetgeving wordt elke IJlandwoning energieneutraal uitgevoerd met een EPC van 0,0 of lager. Dankzij de efficiŽnte hoofddraagconstructie kan het gebouw in een bijzonder kort tijdsbestek gerealiseerd. De eerste IJlandwoning is vanaf eind oktober 2019 in aanbouw op het Centrumeiland in Amsterdam.

Voor meer informatie kijk op
www.ijlandwoning.nl.

IJlandwoning / Amsterdam / 2019

In aanbouw
2019

Aannemer
BD Nieuwbouw, Amsterdam


† Ontwerp en uitwerking
Jan Bochmann Architecten
i.s.m. Karel van Eijken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Info