In het centrum van Almere-Poort werd tegenover de Homerusmarkt een moderne hoekwoning met een bijzonder interieur gerealiseerd. Deze relatief compacte en betaalbare woning heeft een verrassende ruimtelijkheid.

In de woonkeuken op de begane grond werd een plafondhoogte van meer dan 3,20 m toegepast. De open trap is in een vide opgenomen. In combinatie met de grote raampartijen en een lichtkoepel bovenin de vide ontstaat op deze manier een zeer lichte centrale ruimte. Naast deze ruimte werden het kookeiland en de keukenwand als donkere accenten aangebracht.

In tegenstelling tot de hoge woonkeuken is de zitkamer als een meer intieme ruimte vormgegeven. De woonkamer en de keuken zijn door middel van een hoogteverschil met twee traptreden van elkaar gescheiden. In de grote doorgang naar de zitkamer toe werd een sfeervolle ethanolhaard geļntegreerd. 

In de voorgevel zijn twee verschillende kleuren baksteen toegepast zo dat twee verticale gevelvlakken met goede maatverhoudingen ontstaan. In de voeg tussen deze gevelvlakken in, is de hemelwaterafvoer zorgvuldig geļntegreerd. De voordeur is volledig voorzien van melkglas waardoor een vriendelijke en lichte entreehal ontstaat zonder dat er van buitenaf inkijk is.

 

 

Woning Homerusmarkt / Almere / 2019

Oplevering
Maart 2019

Opdrachtgevers
Priscilla Silanoe en Toa Han

Aannemer
Van Pijkeren Bouw, Ommen

Fotografie
Andreas Lambrinos

1 2 3 4 5 6 7 8 Info PDF