In de Buiksloterham wordt een bijzonder stedenbouwkundig plan uitgewerkt door Studioninedots. Uniek aan dit concept met de zogenaamde ‘cityplots’ is de combinatie van grote en kleine woon- en werkgebouwen en het fijnmazige systeem van verkeersvrije pleinen en wegen. Op de prominente hoek van één van deze pleinen zal een opvallende eengezinswoning worden gerealiseerd.

Het 4-laagse gebouw is als een helder volume met een schuine kap vormgegeven. Grote raampartijen benadrukken de stedenbouwkundig belangrijke hoeksituatie. De riante gevelopeningen bij de leefruimtes en de vide onder het dak geven een vrij uitzicht over de directe omgeving.


De volledige gevel zal met groen geglazuurde bakstenen worden afgewerkt. Samen met het groengrijze zinken dak ontstaat daarmee en opvallend object dat de bijzondere ligging in de wijk extra benadrukt. In de voorgevel zijn diepe en schuine raamneggen van toepassing terwijl de zijgevel vlakker is uitgewerkt. Alle kozijnprofielen worden achter het metselwerk buiten het zicht geplaatst. In de gevel en op het balkon aan de voorzijde zijn plantenbakken voor een gevelbegroeiing opgenomen. Een groot kunstwerk wordt in de zijgevel geïntegreerd. Dit kunstwerk is straks prominent zichtbaar in deze nieuwe Amsterdamse wijk.

 

Buiksloterham & Co. / Amsterdam / 2019

 Realisatie
2020

Opdrachtgever
Particulier

1 2 3 4 5 Info PDF