In de wijk Eva-Lanxmeer in Culemborg werd een door ons bureau ontworpen verzamelgebouw met twee kantoorverdiepingen en zes units voor tijdelijke huisvesting in 2012 opgeleverd.

De kantoorruimtes in de onderste twee bouwlagen zijn door drie verschillende sociaal-maatschappelijke organisaties in gebruik genomen. Uitgangspunt voor het ontwerp van de inrichting van deze kantoorverdiepingen was het creŽren van een open sfeer die uitnodigt tot communicatie en veel contact tussen de verschillende gebruikersgroepen. Daartoe werden er twee verschillende interieurconcepten ontwikkeld. Uiteindelijk werd een combinatie van deze twee varianten uitgevoerd.

In de eerste variant vormen de drie gemeenschappelijke vergaderruimtes een vrijstaand volume en zijn alle werkplekken zijn langs de gevels gelegen. De constructieve kolommen en diverse kastruimtes zijn in het houten vergadervolume geÔntegreerd.

In het tweede ontwerp zijn alle vaste werk- en vergadertafels in afsluitbare ruimtes gesitueerd. Het middengebied bevat hierbij een grote tafel met acht flexwerkplekken en een aantal fauteuils voor informele gesprekken. Dankzij de glazen puien rondom deze ruimte ontstaat een bijzondere ruimtelijkheid met veel doorzicht van binnen naar buiten en vice versa.

Kantoorinterieur / Culemborg / 2012

Opdrachtgever
Kleurrijk Wonen

Ontwerp
Dittmar Bochmann Architecten

Projectarchitect
Jan Bochmann