Kenmerkend voor ons bureau zijn zorgvuldig ontworpen gebouwen met een duidelijke signatuur. Onze ontwerpen zijn heldere concepten binnen soms zeer complexe randvoorwaarden.

Profiel

Jan Bochmann Architecten werd in 2012 opgericht en is gevestigd in Loods 6 op het KNSM-eiland in Amsterdam. Wij werken aan een breed spectrum aan opdrachten variërend van seriematige woningbouw of publieksgebouwen tot aan individuele woningen en verbouwingen.

Kenmerkend voor ons bureau zijn zorgvuldig ontworpen gebouwen met een duidelijke signatuur. Onze ontwerpen zijn heldere concepten binnen soms zeer complexe randvoorwaarden. Leidend is daarbij de fysieke, culturele en sociale context van de opgave.

Bij elk project zoeken we naar de meest optimale gebruikskwaliteit, de beste uitstraling en de maximale toekomstwaarde. Een zorgvuldige detaillering en een hoge mate van duurzaamheid zijn voor ons vanzelfsprekend. Daarnaast vinden we een goede dienstverlening en een prettige samenwerking met onze opdrachtgevers essentieel.

Wij hechten veel waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Ons bureau doneert een deel van de winst aan een goed doel. In 2024 zijn deze donaties bestemd voor het ondersteunen van kansarme kinderen in Zuid-India.

Werkwijze

De wensen en verwachtingen van onze klanten staan altijd centraal in het ontwerpproces. Een heldere en snelle communicatie vormt de basis van een succesvolle samenwerking met onze opdrachtgevers, gemeentelijke instanties en externe adviseurs.

Aan de beginfase van elk project stellen we een tijdsplanning op en inventariseren we de randvoorwaarden van de locatie. De financiële haalbaarheid toetsen we al in een vroege ontwerpfase. Wij onderzoeken graag uiteenlopende ontwerpvarianten in schetsen, 3D beelden of studiemaquettes. Soms kan daarbij een onverwachte kwaliteit worden ontdekt of kan juist de combinatie van verschillende varianten een optimaal resultaat opleveren.

Voor grote projecten werken we samen met freelance architecten of met bouwkundige bureaus. Ook beschikken wij over een uitgebreid netwerk van professionele adviseurs voor constructies, duurzame installaties, brandpreventie en bouwkostencalculaties.

Over Jan

Jan Bochmann (*1972 in Karl-Marx-Stadt, Oost-Duitsland) studeerde bouwkunde aan de TU Dresden in Duitsland en aan de Tampere University of Technology in Finland.

Van 2001 tot 2008 was Jan werkzaam voor Baneke van der Hoeven Architecten in Amsterdam en Claus en Kaan Architecten in Rotterdam en in Amsterdam. In 2009 werd hij bureaupartner van Dittmar Bochmann Architecten en in 2012 werd Jan Bochmann Architecten opgericht.

Naast het bureau is Jan werkzaam in het architectuuronderwijs. Hij was gastdocent aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, deeltijddocent op het Jan des Bouvrie College in Amsterdam en projectbegeleider voor de Stichting Creative Urbans.

Jan is op dit moment bestuurder van Stichting Kunstwerk Loods 6 en Stichting Children Support India.

Prijzen

Opdrachtgevers