Stadsvilla's Naarden

    Ontwerp

  • 2018
  • Opdrachtgever

  • Integer Vastgoed B.V.

Stadsvilla's

Voor een bijzondere locatie in Naarden heeft ons bureau een ontwerp voor 32 appartementen uitgewerkt. Het perceel ligt tussen een groene woonwijk met jaren 30 villa’s en een naoorlogse flat uit de jaren ‘70 in.

In het ontwerp worden twee vrijstaande stadsvilla’s op het perceel gesitueerd. In zijn schaal en volumeopbouw vormt dit drie- tot vierlaagse ensemble een vanzelfsprekende overgang van de tweelaagse villa’s met schuine kappen naar het zeslaagse flatgebouw. Elk van de twee stadsvilla’s bestaat uit drie volumes wat maakt dat deze een kleinschalig en bij de locatie passend karakter hebben.

Als hoogwaardige parkeeroplossing wordt een halfverdiepte stallingsgarage aangelegd. De privéterrassen en de gemeenschappelijke binnentuin bovenop deze garage zijn rondom voorzien van hagen en op diverse plekken zullen nieuwe bomen worden aangeplant. Op deze manier komen de twee stadsvilla’s in een bijzonder groene en parkachtige setting te staan.

Voor de uitstraling werd gekozen voor het toepassen van lichte grijsbruine gevelstenen en antracietkleurige aluminium schuifpuien met glazen balustraden. In de gevelwanden, balkons en dakranden worden subtiele verfijningen aangebracht met verschillende metselwerkverbanden.