Oasis villa Nederland

    Ontwerp

  • 2020
  • Opdrachtgever

  • Integer Vastgoed B.V.
  • Downloads

  • Brochure

Oasis villa

In opdracht van projectontwikkelaar Integer Vastgoed B.V. heeft ons bureau een ontwerp voor een hoogwaardige en tijdloze villa uitgewerkt. Uitgangspunt was het creëren van een oase van luxe en rust en het scheppen van uiteenlopende sferen binnen een relatief compact volume.

Het hart van deze villa wordt gevormd door een indrukwekkende centrale ruimte met een vrije hoogte van zes meter, een groot bovenlicht en een doorlopende marmeren wandafwerking. Hier kan een riante eettafel worden geplaatst. Vanuit deze ruimte worden de grote woonkeuken, de wat intiemere zitkamer en het terras ontsloten. De open haard tussen de zitkamer en het terras in is vanuit beide kanten bereikbaar. Op de verdieping zijn de slaapvertrekken van de ouders en de kinderen van elkaar gescheiden.

Het gevelontwerp is geïnspireerd op de moderne villa’s uit de jaren ‘20 en de naoorlogse ‘case study houses’ in Amerika. Wit-gestucte gevels worden gecombineerd met de natuurlijke en warme uitstraling van langformaat bakstenen. Details als de afgeronde glazen balustrade, de grote drempelloze schuifpuien en de geïntegreerde gevelverlichting geven een bijzonder luxe uitstraling. De indeling van deze villa en het gevelontwerp kunnen op maat worden aangepast aan de wensen van de koper en aan de randvoorwaarden van de kavel.