Oasis City Almere

Oasis City

In de Staatsliedenwijk in het centrum van Almere wordt een voormalig partycentrum uit de jaren ‘80 afgebroken. Op deze locatie ontstaat ruimte voor de ontwikkeling van een hoogwaardig appartementengebouw.

In nauwe samenwerking met de stedenbouwkundige is het nieuwe gebouw zorgvuldig ingepast. Het volume heeft aan de kant van de Willem Dreesweg vijf bouwlagen en een hoogte van ca. 16 m. Deze beperkte hoogte en afgetrapte vorm van het gebouw zorgt voor een geleidelijke overgang met de eengezinswoningen aan de overkant van de straat. Er is nauwelijks schaduwwerking op de bestaande tuinen. Aan de kant van de Spoordreef heeft het gebouw tien bouwlagen en een meer stedelijke uitstraling.

De 64 appartementen worden ontsloten via een inpandig atrium. Alle appartementen zijn voorzien van grote balkons, dakterrassen of inpandige loggia’s. Op de beeldbepalende hoek in het verlengde van de Willem Dreesweg wordt een tweelaagse kantoorruimte opgenomen. Uniek is de bijzonder hoogwaardige uitstraling met grote glaspartijen, de rondom doorlopende balkons, glazen borstweringen, riante dakterrassen en geïntegreerde plantenbakken.