Zolderappartement Utrecht

Zolderappartement

De bewoners van een jaren 30 woning aan het Wilhelminapark in Utrecht wilden de zolderverdieping verbouwen tot een zelfstandig gastenverblijf. Tegelijkertijd was er veel behoefte aan kast- en bergruimte.

In het ontwerp blijft de dakconstructie tot in de nok zichtbaar en ontstaat een heldere en lichte woonruimte door een rondom doorlopende witte kastenwand. De bestaande schoorstenen, het nieuwe leidingwerk, de radiatoren en schuifdeuren zijn in deze kastenwand weggewerkt. Ook de keuken en badkamer liggen achter de kastdeuren verborgen. Deze bijzondere ruimtes zijn geaccentueerd door felle kleuren en witte Corian werkbladen met geïntegreerde spoelbakken.

In de uitwerking van de kastenwand werd naar een rustige en strakke uitstraling gestreefd. Alle kastdeuren zijn daarom in plaats van zichtbare deurgrepen voorzien van een onzichtbaar hang- en sluitwerk. Ook zijn de stopcontacten vlak in de witte plint van de kastenwand geïntegreerd.

Een bijzondere situatie ontstaat door een doorkijk vanuit de woonruimte naar het trappenhuis waar in een verlichte nis een sculptuur kan worden tentoongesteld.